Hoppa till sidans innehåll

Fem medaljer till Inyon på RM

17 FEB 2016 12:07
Detta gick av stapeln i Malmö
  • Skapad: 17 FEB 2016 12:07

I början av denna månad har JKA:s Riksmästerskap avgjorts i Baltiskahallen i Malmö. Inyon karateklubb Piteå skickade ner fem deltagare som alla gjorde mycket bra ifrån sig och fick stiga upp på prispallen.

Först ut var Mikael Eriksson som för första gången ställde upp på RM. Mikael deltog i tre klasser där det gick bäst i klassen Ippon kumite P 1213 år. Han var nära att vinna över segraren i första matchen men förlorade med domarflaggorna 12. Istället blev det återkval för Mikael där han vann över sina motståndare och knep tredjeplatsen.

 

Näst ut var Gustav Bergstedt som ställde upp i två klasser. I klassen Kata herrar 13

kyu blev Gustav trea efter att ha gjort två fina kator innan han fick se sig besegrad.

 

Syskonen André, Beatrice och Renée Lindkvist tävlade i dagens sista klasser i kumite/fighting öppen klass herrar respektive damer. Renée var mycket nära att gå till final men förlorade i sista sekund då motståndaren fick in den avgörade poängen som gjorde att matchen slutade med 12.

 

Hade Renée vunnit denna match skulle hon fått möta storasyster Beatrice i finalen men

istället blev det en fin tredjeplats som Renée tog med sig hem till Piteå. Beatrice gick som tidigare nämnts till final men förlorade där genom diskning på grund av för hård kontakt.

 

Jag är både nöjd och lite besviken över min prestation, jag hade gärna velat försvara mitt guld från förra året. Hade jag inte slagit för hårt så hade säkert sista poängen varit min, men nu blev det inte så och det är något jag får ta med mig till kommande tävlingar och lära av.

Sist ut var André som visade bra form och efter flera bra matcher stod som segrare i årets Riksmästerskap och därmed försvarade fjolårets förstaplats.

 

Det vi kan se är att Inyon karateklubb Piteå håller väldigt hög klass på sina deltagare och

hävdar sig mycket bra mot övriga deltagare i JKA Sweden.

 

 

Skribent: Annette Engman

 

120210Säker&Trygg forening 

 

 

 

 

 

120210Framtid Pitea

 

 

STÖD INYON

Klicka in dig  på sponsor-husets  nätbutiker och beställ varor så tjänar Inyon pengar utan att det kostar dig något extra

 

 

 

Postadress:
Inyon KK Piteå - Karate
Patrik Engman, Hambogatan 29
94332 Öjebyn

Kontakt:
Tel: 0702882671
E-post: This is a mailto link

Se all info