Hoppa till sidans innehåll

JKA cup Gävle

01 JUN 2015 07:00
Lördag den 16:e maj tävlade Mikael Eriksson och Marcus Eriksson i JKA cup i Gävle
  • Skapad: 01 JUN 2015 07:00

Lördag den 16.e maj tävlade 15 klubbar från söder till norr
i Sweden JKA Karate Cup i Gävle.

Sammanlagt startade 149 deltagare i årets tävlingsfält.

Den nordligaste klubben detta år var Inyon karateklubb Piteå. Yngst av de två deltagarna från Inyon var Markus Eriksson som tävlade i kata pojkar 9 år, det var hans första tävling utanför Norrbotten. Markus kom hela vägen till kvartsfinal vilket är ett mycket bra resultat i en så stor tävling.

Den andre deltagaren var Mikael Eriksson som deltagit i stora tävlingar förut, han tävlade i kata och kumite pojkar 12år.  I Kataklassen var det hela 31 deltagare och efter att ha besegrat de andra tävladen stod Mikael till slut överst på prispallen.

I kumite klassen då Mikael kommit till poolfinal upptäcktes att en deltagare inte blivit kallad till match, han skulle ha mött Mikael i ett tidigare skede. Det beslutades att extra matcher skulle genomföras och Mikael fick gå 2 matcher mot tävlande han redan vunnit mot. Trots dessa totalt 3 extra matcher presterade Mikael också mycket bra i Kumite där han tog 3:e plats.

- Alla ska få en rättvis chans och att ställa upp mot alla känns bättre, även om man inte vinner lätta segrar med få tävlande, säger Mikael.  


Markus tycker också att det roligare med fler tävlande och matcher och att få se bra karate.

Skribent: Annette Engman

 

120210Säker&Trygg forening 

 

 

 

 

 

120210Framtid Pitea

 

 

STÖD INYON

Klicka in dig  på sponsor-husets  nätbutiker och beställ varor så tjänar Inyon pengar utan att det kostar dig något extra

 

 

 

Postadress:
Inyon KK Piteå - Karate
Patrik Engman, Hambogatan 29
94332 Öjebyn

Kontakt:
Tel: 0702882671
E-post: This is a mailto link

Se all info